Blog

Eloise Viola – Delicate

today15 maart 2024 8

Achtergrond
share close

De in Londen gevestigde pop-dance-sensatie Eloise Viola kondigt de release aan van haar debuutalbum Glasshouse op 10 mei en onthult single ‘Delicate’, een nummer over leren jezelf op te trekken en uit het donker te komen, een herinnering aan hoe ver je bent gekomen en dat je het aan jezelf verplicht bent om op het proces te vertrouwen en naar het licht te kijken.

Het vederlichte, Robyn-achtige ‘Delicate’, geschreven tijdens een bijzonder dieptepunt in haar leven, heeft een speciaal plekje in Eloise’s hart. Gemaakt tijdens schrijfreizen naar LA en Nashville, vroeg Eloise zich af of de sleur van de muziekindustrie het echt waard was. Ze vroeg zich af: “Op welk punt is veerkracht alleen maar domheid?”. Maar nadat ze deze gedachten in de vorm van een liedje had vastgelegd, kwam ze verjongd terug, wat tot uiting komt in het heldere synthpopkoor van sprankelende helderheid van ‘Delicate’.

Over de single zegt Eloise: “Dit nummer is zo belangrijk voor mij omdat de creatie ervan mij inspireerde om door te gaan en te beginnen met het schrijven van mijn debuutalbum. Het is een boodschap aan mezelf. Ik weet hoe ik ben – als er iets ergs gebeurt, trek ik me onmiddellijk terug, en omdat ik mezelf zo goed ken, kan ik dat nu zien gebeuren en het is een herinnering dat je mensen moet vertellen wanneer je je kwetsbaar voelt”.

Singer-songwriter Eloise Viola combineert een hardwerkende instelling met rauw talent en is een fel onafhankelijke artiest die alle ingrediënten heeft om de wereld te laten opmerken. Uitgerust met een opwindende stem, heeft haar veelzijdige talent om liedjes te schrijven geleid tot uitnodigingen om te schrijven met een reeks topschrijvers in Los Angeles en Nashville, wat haar een publishing deal, een Europese tournee ter ondersteuning van Anastacia en synchronisatieplaatsingen voor Universal en Sony opleverde.

Eloise heeft haar fanbase wereldwijd vergroot, trad op op Leicester Square voor Pride London en verdiende de steun van media als Billboard, Wonderland, Clash Magazine, Popdust, Euphoria Magazine en nog veel meer belangrijke smaakmakers uit de industrie. BBC Radio 1, BBC Radio 2, BBC Introducing, BBC Sussex and Surrey, BBC London, Fubar Radio en Gaydio hebben allemaal bijgedragen aan het promoten van Eloise’s muziek, die warm werd verwelkomd door een breed publiek.

Eloise’s formidabele, groeiende reputatie benadrukt haar als een rijzende ster en iemand om naar te kijken!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%