Blog

Rita Young brengt na 63 jaar‘Esperanza’ opnieuw uit…nu samen metJavi Escalera

today15 maart 2024 2

Achtergrond
share close

In navolging van hun allereerste duet ‘Jij & Ik’ welke Rita Young en Javi Escalera in 2015 uitbrachten, lanceren ze nu de swingende voorjaarssingle ‘Esperanza’ die bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt. Voor Rita betekent deze release veel meer dan maar gewoon een duetje opnemen. Het is namelijk een bewerking van een lied dat zij al vanaf haar 17de levensjaar vertolkt. Destijds maakte haar muziekleraar deze plaat voor het zangduo waar ze vroeger deel van uitmaakte. Muzikaal gezien heeft producer Arjan Venemann het arrangement onder handen genomen en heeft een groot aantal live instrumenten toegevoegd met de trompet in de hoofdrol. Het resultaat is een prachtige productie waar prima de cha cha cha op gedanst kan worden.

De oorspronkelijke versie was Spaanstalig. De nieuwe versie wordt afgewisseld in het Spaanse en Nederlands. Het zou voor de hand liggen dat Rita de Nederlandstalige tekst zou zingen en Javi verantwoordelijk zou zijn voor het Spaande gedeelte. Toch is ervoor gekozen om dat niet te doen, ondanks dat Rita geen woord Spaans spreekt. Rita: ‘De oorspronkelijke versie kan ik nu nog steeds dromen. Ik moest echter wel even navraag doen naar de letterlijke vertaling. Een goed kennis van mij was namelijk getrouwd met een Esperanza en die zijn een tijdje geleden gescheiden. Javi heeft mij
uitgelegd dat het om een vrouw ging die niet erg geliefd was. Zeg maar een wolf in schaapskleren. Nadat ik die kennis op de hoogte stelde van mijn idee gaf hij aan daar totaal geen problemen mee zou hebben. Javi heeft de tekst van zijn Nederlandstalige aandeel zelf geschreven. Eigenlijk ga ik met ‘Esperanza’ wel iets uit m’n comfortzone, maar ik geniet er met volle teugen van. We hebben ook bewust gekozen om dit duet op 13 maart 2024 uit te brengen. Ik zie het als een soort verjaardagscadeau ter ere van mijn 80ste verjaardag die plaatsvindt op 10 maart. Nog steeds verzorg ik optredens en het maakt mij niet uit of dat voor 10 personen of voor een publiek van 10.000 mensen is. Zolang ik er plezier in beleef blijf ik dat doen.’

Javi heeft ook al een behoorlijke reputatie weten op de te bouwen in de entertainmentwereld. De geboren en getogen Rotterdammer met Spaanse ouders omschrijft z’n beroep als ‘creatieveling’. Hij begon ooit als zanger, maar inmiddels kan hij gitarist, songwriter, audioproducent, voice-over en acteur toevoegen aan zijn indrukwekkende loopbaan. Muziek staat voor hem zeker bovenaan. Hij zeg altijd: het
is niet wat ik doe, maar wie ik ben…. Rita heeft al een muzikale carrière heeft van ruim 63 jaar is ze nog zeer actief met haar in 2011 opgerichte Stichting Muzikaal Onthaal Vlaardingen. Ze organiseert
evenementen voor ouderen met als doel de mensen laten genieten en bewegen op haar muziek. Dat is haar lust en haar leven.

De CD-single ‘Esperanza’ is vanaf 13 maart 2024 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.
Rita Young & Javi Escalera ‘Esperanza ….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%