Blog

Michael Pigge geeft ‘Ga als je wil’een enorme gedaantewisseling

today22 maart 2024 2

Achtergrond
share close

Voor Michael Pigge betekent vriendschap enorm veel. Dat is ook de reden dat de samenwerking die hij sinds 2018 is
aangegaan met producer-zanger én tekstschrijver Juan Richard heel veel waard is. Juan Richard heeft voor Michael in zijn
VolksRockMusic Studio al een aantal liedjes geproduceerd, waaronder ook hun gezamenlijke duet ‘De reden’. Hiervan
verschenen zelf twee versies. Omdat Michael zoekende was naar een nieuwe single ging hij natuurlijk weer in conclaaf met Juan
Richard of hij voor hem iets kon betekenen met betrekking tot zijn idee om de Frank van Etten klassieker ‘Ga als je wil’ nieuw leven in te blazen.

Michael:’ Ik had aangegeven dat ik het nummer een compleet andere uitstraling wilde geven. Het gevolg is dat de bekende oude reizigerssound is verdwenen, maar er iets unieks voor in de plaats is gekomen. Op het podium vertolk ikzelf ook regelmatig van
dat soort liedjes en dat levert altijd leuke reacties op. Ik vind het gewoon een heel lekker nummer met een enorm goede tekst die een duidelijke boodschap brengt. Het gaat namelijk over iemand die de hele wereld wil zien en dan het liefst samen met zijn of haar geliefde. Toch is duidelijk dat vrijheid een belangrijke rol speelt in het geheel en er keuzes gemaakt moeten worden. Muzikaal gezien heeft Juan Richard er een moderne plaat van weten te maken die het ongetwijfeld op de bühne en op de radio goed zal doen. Om het verhaallijntje uit beelden speelt een stelletje de hoofdrol in de clip die door Gerrit Driessen is geproduceerd. We hebben daarvoor Landgoed Slangenburg in Doetinchem bezocht. Het eindresultaat moet je gewoon zien.’ Op het podium is Michael een veelzijdige artiest. “Je moet van elke dag een party maken” is al jaren z’n motto en hij bewijst keer op keer dat hem dat lukt. Met zijn zeer uitgebreide Nederlandstalige repertoire maakt hij van elk optreden een knalfeest. Opvallend is dat elk optreden hem meerdere boekingen oplevert. Daarnaast merkt hij dat mond op mondreclame erg belangrijk is. Uiteraard kun je ook via z’n socials met hem in contact komen.
De single ‘Ga als je wil’ is verkrijgbaar vanaf 20 maart 2024 en verschijnt bij Volksrock Music.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%