Blog

Gav King – Skeletons

today29 maart 2024 4

Achtergrond
share close

Het oude rock-adagium was: snel leven, jong sterven en een mooi lijk hebben. Terwijl Gav King de eerste zijn beste kans gaf, raakte hij op een zijspoor en sloeg hij de laatste twee over, wat betekent dat hij nu, bijna 50 jaar nadat hij met Uncle Po (met Helen O’Hara, Dexy’s Midnight Runners) helder in de vroege rockscene van Bristol had gebrand en Als medereiziger van de ontluikende punk/new wave-scene van de stad eind jaren zeventig met Private Dicks, merkt hij dat hij een late golf van creativiteit ervaart.

Met de hulp van vrienden Paul Guiver (Private Dicks) en voormalig Tears for Fears en Robbie Williams sideman, Neil Taylor, bestaat Skeletons uit acht nummers vol duistere, pakkende, postpunk-angst, het werk van een man die opnieuw naar zijn leven heeft gekeken en had een paar gedachten: “Het is duidelijk dat alles wat nu vrijkomt, wordt bekeken door het prisma van de pandemie, en toen ik daar eenmaal mee begon, staarde ik in de afgrond van mijn eigen leven. Voordat je ‘Partygate’ kon zeggen, verschenen er al een heleboel nummers op mijn harde schijf.”

Toen de nummers eenmaal vorm begonnen te krijgen, schreef Gav Neil Taylor in die de productietaken op zich nam: “De productie van Neil is behoorlijk verbluffend; hij heeft een diepte aan deze nummers toegevoegd en ze in richtingen gebracht die ik echt niet had verwacht”.

Door majestueuze zang te combineren met meeslepende arrangementen, is Skeletons een donkere, volwassen plaat, bezaaid met aanstekelijke refreinen. Het is eerlijk om te zeggen dat het maken van dit album niet iets was dat Gav zichzelf zag doen, zelfs niet een paar jaar geleden, maar het universum heeft een grappige manier om je te brengen waar je hoort te zijn.

Om aan deze melange toe te voegen, staat er een inleidende Skeletons-single van het King/Guiver/Taylor-partnerschap klaar voor digitale release op 23.11.23. ‘I Real Care’ van Gav King en met Neil Taylor is een radiobewerking van een geplande volledige versie die op een vervolgalbum zal worden opgenomen.

Nog een laatste, wonderbaarlijke bonus. Heartbeat Records, zo’n belangrijk onderdeel van de muziekgeschiedenis van Bristol, is uit de mottenballen gehaald en kondigt met trots aan dat het begin 2024 Skeletons van Gav King zal uitbrengen op vinyl, cd en digitale platforms.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%