Blog

Martijn van der Zande – Waar je Struikelt

today29 maart 2024 1

Achtergrond
share close

Single release: Martijn van der Zande – Waar je Struikelt
Met zijn nieuwste single neemt songschrijver Martijn van der Zande de luisteraar mee naar een ontmoeting met een man en zijn hond. ‘Waar je Struikelt’ vertelt het verhaal van deze man die tijdens zijn leven aanzienlijke tegenslagen heeft moeten doorstaan. Hij vindt troost in het aandachtig luisteren naar de vogels en leert met ze te fluiten. Zo ontwikkelt hij het vermogen om vreugde te vinden in de kleinste momenten.

Tijdens een gesprek deelt hij met Martijn een ervaring over een val die hij ooit maakte, waardoor hij besefte dat er mensen zijn die om hem geven. Met zijn hond aan zijn zijde, blijft hij echter opgewekt en vol goede moed zijn weg vervolgen. Geïnspireerd door deze kleurrijke persoonlijkheid schrijft Martijn ‘Waar je Struikelt’ op zijn gitaar.

Met de expertise van producent Harmen Ridderbos wordt het arrangement verfijnd met toevoegingen als Hammond, achtergrondzangeressen en een ongepolijst basgeluid. Deze muzikale samenwerking resulteert in een intiem, maar tegelijkertijd groots en veelzijdig klinkend nummer. Het eindresultaat? Een eigenzinnige, funky Americana plaat!

‘Waar je Struikelt’ is de tweede single van Martijn’s aanstaande studioalbum SUPERHELD, dat later in 2024 overal te beluisteren zal zijn.


Korte biografie Martijn van der Zande
Met een glimlach zingt Martijn van der Zande over het echte leven. Hij combineert zijn gedreven zang met zijn wat rauwe, melodieuze gitaarspel om de luisteraar geboeid te vangen in zijn verhalen. Live brengt hij zijn muziek zonder opsmuk of overdreven gedoe maar puur en direct. Een intieme sfeer staat centraal waarin de essentie van elk liedje je raakt.

Naast het geven van eigen optredens doorkruist Martijn het land met zanger Bert Heerink om rock- en countryklassiekers ten gehore te brengen. Sinds 2021 werkt Martijn bovendien samen met producer Harmen Ridderbos uit Groningen. In de loop van 2024 komt Martijn’s tweede Nederlandstalige studio-album SUPERHELD uit.

Homepage
https://www.martijnvanderzande.com/

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%