Blog

Todd Barrow – Rockin In The City

today29 maart 2024 2

Achtergrond
share close

TODD BARROW BIOTodd Barrow maakt naam als countryartiest om naar te kijken. De singer-songwriter uit Texas heeft meer dan een paar onderscheidingen verzameld, van een PRSA Award of Excellence, een Akademia Award voor Best Country Album en een artiestenspot in Alternative Roots Magazine, American Pride Magazine en AVA Radio. Hij is verschenen
op tv-shows, waaronder Good Morning Texas met Jerry Matheny en Texas Music Café op PBS. Hij heeft zelfs het podium en de studio gedeeld met enkele van de zwaarste spelers in de countrymuziek, van CMA-muzikanten in de band van Miranda Lambert tot Fort Worth Producer of the Year Bart Rose. Maar het is meer dan alleen het succes van Todd tot nu toe dat hem zo’n boeiende countryartiest maakt. Wat het duidelijkst naar voren komt in de muziek van Todd Barrow is zijn hart. Todds muziek is geen land voor oude mannen. Hoewel hij zijn sonische invloed ongetwijfeld put uit titanen als Hank Williams en Johnny Cash, zijn zijn melodieën modern. Hij bespeelt bijna elk instrument, van piano tot gitaar, mandoline, mondharmonica en drums, en de multi-instrumentalist fungeert zowel als songwriter voor zichzelf als voor andere artiesten. “Als ik door middel van liedjes een glimlach op iemands gezicht kan toveren, dan betekent dat heel veel voor mij”, zegt hij. ‘Ik probeer tot het echte hart en de ziel van een liedje te komen. Voor mij zijn het niet alleen maar woorden, maar een verhaal, en ik doe mijn best om dat met elke regel weer te geven. Dat is mijn belangrijkste aantrekkingskracht op countrymuziek; de verhalen, de mensen en de oprechtheid die uit het hart komt. ” Het is precies dat hart dat het publiek over de hele wereld heeft veroverd. De recente single van Todd Barrow, “The House That Love Built”, geschreven in samenwerking met Sonny Burgess, was dat wel
te zien op RightNow TV en werd geëerd door PRSA Fort Worth namens het Ronald McDonald-huis. Todd was te zien in de line-up voor Bo’s Extravaganza-festival in John Schneider’s Studio, naast artiesten als Kid Rock en Tom Wopat van Dukes of Hazzard. Voor zijn single heeft hij radio-uitzendingen ontvangen van de Italiaanse Radio 6.75
“Hete zuidelijke nacht”. Nu lid van Entertainment Community Fund, SAG-AFTRA, Screen Actors Guild. Momenteel bezig met een tv-serie die dit najaar uitkomt. Todd Barrow heeft zojuist zijn nieuwste single “Best of Me” uitgebracht, geschreven over mijn levensverhaal in een notendop! Todd is een trots lid van de Harry Fox Agency, de Country Music Association, de International Singer-Songwriters Association, het Texas Music Office, BMI, de Fort Worth Songwriters Association, American Music Podcasting, de NSAIDFW Songwriters Association, de Dallas Songwriters Association, de Britse countrymuziek
Vereniging en de Bayou Country Music Association.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%