Blog

Jamie McDonald – Can’t Stop Breaking My Own Heart

today5 april 2024 2

Achtergrond
share close

Met muziek in zijn bloed begon Jamie al op jonge leeftijd te spelen en mensen te entertainen in de straten van zijn geboorteplaats Carlow, in Ierland. Met een honger om te leren, te groeien en in de voetsporen van de grote muzikale traditie te treden, betaalde hij zijn contributie in heel Ierland, op straat, in bars, pubs, clubs en theaters. Terwijl hij dagelijks op straat speelde, leerde hij een publiek te boeien en hun aandacht te trekken, terwijl hij ook genoeg geld verdiende om naar de volgende stad te verhuizen. Met de hele dag straatmuzikanten, gevolgd door nachtelijke optredens, groeiden zijn uithoudingsvermogen, ervaring en repertoire exponentieel, waardoor hij een echte old school troubadour werd.
Tijdens het verkennen van songwriting vond hij zijn ware stem en in de loop van 11 solo- en bandalbums is hij gegroeid in zijn expressie en gevoel. Zijn liedjes laten mensen dansen en zingen, terwijl ze ook het vermogen hebben om een zin om te zetten die lang na het concert in de geest zal blijven hangen.
Met zijn 8e en meest gedurfde studioalbum Magistrala doet Jamie zijn best om de muziek naar een nog groter publiek te brengen. Met behulp van de legendarische Bulgaarse Nationale Radio Studio (BNR) heeft Jamie zich omringd met de beste muzikanten, waaronder veteraan uit de industrie Jeff Groves (Fastball, The Small Stars) en sessiedrummer Borcheto Boyadzhiev.
Gebaseerd op invloeden van Van Morrison, The Smiths, Paul Simon, U2, Maya Angelou, Tom Waits, Van Gogh, Pollock en nog veel meer, is Magistrala niet alleen een meditatie op de reis van het leven, maar ook een rockende en rollende verkenning van populaire muziek door de lens van een Ierse, zwervende muzikale ziel.
Het nieuwe album komt uit in maart 2024 en wordt een sprong voorwaarts in zijn eindeloze muzikale reis.
Solo of ondersteund door de band, Jamie betovert het publiek en maakt van muziek een viering van het leven die je niet mag missen!

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%