Blog

today12 april 2024

Achtergrond
share close

Het begon allemaal in 1997 toen Terri lid werd van Formation 2 Eivissa. Met je nummer “Oh la la la” stormde je naar nummer 1 in de hitlijsten in Spanje en Italië en behaalde je met dit nummer vele top 10-plaatsingen wereldwijd. Sindsdien stond het drie keer op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Club Song Charts. Bovendien heeft ze meer dan 55 miljoen streams op Spotify met haar nieuwste features met Avicii-labelgenoten ‘Cazzette’. Ze bereikte nummer 4 in de Russische Top 100 met haar grote hit “Heaven”. Tot nu toe is dit ruim 450.000 keer op de radio gehoord.

Sindsdien heeft ze meer dan 100 singles uitgebracht onder haar artiestennaam “Terri B!” en heeft ze in verschillende projecten en studio’s gewerkt. In 2004 stond ze zij aan zij in de studio met rocklegende Udo Lindenberg. Ze is te horen op zijn album ‘Goodlife City’ in twee duetten met de oude meester. Als songwriter behaalde ze ook de gouden en platina-status met titels voor onder meer Chris Norman (Smokey), de popdiva Sarah Connor, de Deense superster Medina, Alexander Klaws, DJ Antoine en Lutricia Mcneal. Ze toerde de hele wereld over en deelde onder meer het podium. met David Guetta, Tiësto en Laidback Luke.

Het Terri Green-project
De songwriter, zangeres en producer Terri Green vond haar groove bij componist, arrangeur en saxofonist Toddi Reed alias Torsten Abrolat. De hit ‘Night to Remember’ (nr. 1 in de UK Soul Charts) zette de koers uit in april 2019. Het duo is bezig hun “Grown & Sexy” ziel te verspreiden onder muziekliefhebbers over de hele wereld. Hun geluid mixt klassieke, soulvolle arrangementen met funky, groovende beats. De band was onlangs uitgenodigd voor de grootste ochtendshow van Duitsland op ZDF Morgen Magazin en de studio schudde – hun muziek werd door ZDF omschreven als een nieuwe mix tussen Donna Summer en Barry White. Haar huidige album “What a Feeling” was nummer 1 in de UK Soul Charts. Nummers als “Giving it up”, “Never Gonna Let” en haar huidige nummer “Sneaking Out” die in de nummer 1 genre-hitlijsten staan, worden ook op de radio gespeeld.

Terri, onder haar danssynoniem Terri B!, is nog steeds vertegenwoordigd in de huidige hitlijsten. Maar het ‘goede oude gevoel’ voor een langzamer, soulvol, gevoelig, sexy en charismatisch geluid deed hen terugkeren naar hun roots. Haar onmiskenbare stem – haar warme en zachte alt – en Torstens briljante strijkers- en koperarrangementen, gedragen door een groovende ritmesectie, vormen de sleutel tot dit charmante eerbetoon aan enkele van ’s werelds beroemdste soulmuzikanten en -zangers.

Terri – duidelijk muzikaal beïnvloed door artiesten als Donna Summer, Barry White, The Ojays, Gladys Knight, Whitney Houston, Phills Hyman – en Torsten – met zijn toewijding aan het geluid van de grote Motown-orkesten en het Philly-geluid – hebben hun eigen echte geluid -Mix gevonden tussen toen en nu. Ze lieten zich niet afschrikken door het idee dat hun nummers ‘niet radiocompatibel’ waren, om zo te zeggen, omdat hun fans al heel lang JA zeiden tegen het geluid. De Duitse fanbase is de afgelopen jaren goed gegroeid en Terri creëerde haar steeds populairder wordende Diamond Nights-serie, waarin gastartiesten optreden en Terri haar originele materiaal live speelt tijdens een concert.

Door de jaren heen hebben Terri Green en Toddi Reed een magische boodschap en formule gevonden voor hun volwassen en sexy muziekliefhebbers:

Liefde + muziek + ritme = geluk.

Terri gelooft dat het leven pas echt begint na je veertigste en weigert iets anders te zeggen, zoals ‘Man, ik ben zo oud geworden.’ Ja, ik ben oud – maar ook cool en sexy! Zoals ze zelf zegt, is haar muziek ‘volwassen en sexy muziek voor volwassen en sexy mensen’.

Haar eerste album ‘A Soul Dedication’ gaat vooral over het thema liefde en verzoening. Give Me One more Chance, het meest beluisterde nummer op het album, helpt een bijna verloren liefde terug te brengen in een gelukkig samenzijn. Samen met de legendarische songwriter Stephen H. Dorff schreef Terri een soulvolle devotionele ballad voor het album. Met Johan Boback en Jocke Nilsson uit Zweden, die produceren voor Celin Dion en de tv-serie Glee, schreef ze een prachtig Lullaby goodnight-nummer, dat tevens een hoogtepunt is van het eerste album.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%