Blog

Suzy the Rangers – War song

today12 april 2024

Achtergrond
share close

Singer / songwriter Suzy Dexter uit de Bilt timmerde al jaren flink aan de weg met haar blues/rockband Suzy and the Rangers maar daar kwam letterlijk met een grote klap een einde aan. “Ik heb in 2017 een ongeluk gehad. Toen stonden we geboekt voor een groot optreden bij Serious Request maar ik werd kort daarvoor frontaal gecrasht door iemand die zat te appen. Toen was het even afgelopen met muziek maken. Alles dat ik normaal deed ging niet meer. Ik ging revalideren in plaats van leven.”

Maar Suzy geeft niet op. Ze werkt er keihard aan om steeds een stapje verder te komen. Met behulp van de muziek, niet meer wat was, de heftige rock, maar door een hele nieuwe weg in te slaan. En ook niet meer Engelstalig maar in het Nederlands. Suzy: “Ik had nooit gedacht, dat ik dat zou gaan doen. Maar in het begin kon ik niet meer aan dan één of twee gitaren. Ik kon niet eens meer luisteren naar mijn oude muziek. Vanuit dat hele kleine akoestische kreeg ik de kans om dat Nederlandstalige te ontwikkelen. “

Producer en gitarist van Het Goede Doel Sander van Herk en Suzy werkten al langer samen. Een jaar na het ongeluk staat hij ineens met zijn gitaar bij haar op de stoep en spoort haar aan om haar gitaar weer op te pakken. Sander: “Ik dacht, ze kan ook heel gevoelige liedjes maken, we gaan gewoon akoestisch, dat had ik ook nog nooit gedaan, het was voor mij ook een uitdaging.” Suzy: “Ik was wel heel blij dat Sander kwam. Want om het allemaal in je eentje te doen, dat is super heftig. Maar als je het samen doet is het niet zo erg om de dag erna naar de kloten te zijn zeg maar.”

Hoop voor de toekomst

Samen schrijven ze nummer na nummer. En nu ligt haar album Alles Veranderd in de winkel, met nummers die gaan over hoe dat ongeluk haar leven op de kop heeft gezet en hoe ze daar weer uit is gekomen. En met hoop voor de toekomst. Een toekomst die als het aan Suzy Dexter ligt niet alleen bestaat uit haar nieuwe, Nederlandstalige muziek, hoe blij ze daar ook mee is. “Het lijkt me heerlijk om ook weer een paar nummers van Suzy and the Rangers te zingen, wat zal ik daar van genieten. Ik denk ook niet dat het nog heel lang gaat duren voordat ik dat weer ga doen.”

https://nos.nl/l/907774625736818

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%