Blog

Alex Luttjeboer – Wie zett’n aal deur

today14 april 2024 3

Achtergrond
share close

Nulviefteg is het Groningstalige sideproject van Chaplains leden Alex Luttjeboer, Klaas Post, Marten van der Ploeg en André “Kid”van Hees, aangevuld met toetsenwizard Remko Wind. Dus; Chaplains=Nulviefteg eigenlijk……..maar dan in Groningstalig dialect.

Ontstaan na een radio-optreden in het RTV Noord radioprogramma Café Martini van presentator Eric Bats en destijds sidekick Selma Veltens in najaar 2016. Voorgenoemden daagden Chaplains zanger, gitarist, componist en tekstschrijver min of meer bij wijze van grap uit es een Groningstalige song te schrijven. Gevoed door dit gebeuren liet Luttjeboer het er niet bij zitten. Eerste poging in het Groningstalige was een hertaling van de Shawn Mendes song Stitches, genaamd Steertjes. De smaak te pakken hebbend, pende Luttjeboer stug Groningstalig door met als resultaat, ’n Schiere Dag, de 2e, op 11 november 2017 in het RTV Noord programma Café Martini gepresenteerde single. Voorjaar 2017 was al de funkrocker Funky Vout’n uitgebracht. Een grote Groninger hitsong! Waarin onder ander café ’t Pleintje en discodance Nightfever in Winschoten worden bezongen. Deze song behaalde de 2e plaats in de Noord 9 van RTV Noord en kreeg veel airplay, van Omrop Fryslan tot RTV Oost en vele regionale en digitale radiozenders.

Voor 2018 staat een heuse Groningstalige CD op stapel, welke opgenomen gaat worden in de eigen White Lamb studio te Groningen. Ook wordt stiekem gedacht aan een (theater)tour met Groningstalig repetoire. To be continued………

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%