Blog

Juan Richard laat in nieuwe single ‘Dit Gaat Nooit Meer Weg’ compleet andere sound horen

today19 april 2024 5

Achtergrond
share close

Juan Richard omschrijft zijn nieuwe single ‘Dit Gaat Nooit Meer Weg’ als een productie met een compleet andere sound. Hij wilde een keer iets anders en nam daarvoor contact op met Tjeerd van Zanen. Hij is naast getalenteerd tekstschrijver ook producer én eigenaar van opname studio ‘Shoot the Moon Music’. Tjeerd heeft samengewerkt met grote namen waaronder Volumia en Hind.

Juan: ‘Tjeerd is een oud docent van me. Tijdens de lessen die hij gaf heb ik veel van hem geleerd. Omdat ik normaal gesproken de
regie in handen heb over alles wat ikzelf schrijf, zing en produceer, wilde ik dat gedeelte een keer aan iemand anders overlaten. Op het moment dat de studio inliepen begonnen er allerlei gesprekken over het leven. We hadden het over hoe snel je vanuit het klaslokaal naar volwassen mens kan gaan met een huisje, boompje en beestje. We kwamen al snel op mijn snelgroeiende tatoeage-verzameling en dat onder sommige bloemetjes namen staan van verbroken relaties. Juan gaf aan dit helemaal niet erg te vinden omdat uit iedere relatie een positieve les te halen valt. Tjeerd keek me aan en glunderde meteen. Dat was direct de opening naar de titel ‘Dit Gaat Nooit Meer Weg’. Tjeerd pakte gelijk een gitaar en het lied stond al snel in de stijgers. Vervolgens zijn de partijen door topmuzikanten live ingespeeld en is het een echte klassieke volksplaat geworden.

De single ‘Dit Gaat Nooit Meer Weg’ is verkrijgbaar vanaf 17 april 2024 en verschijnt bij Volksrock Music. In de clip, opgenomen door Gerrit Driessen is te bewonderen dat Juan Richard de titel van de single op zijn huid laat tatoeëren.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%