Blog

Jeroen Weerdenburg voegt met single ‘Sinds ik jouken’ opnieuw topproductie toe aan zijn repertoire

today26 april 2024 1

Achtergrond
share close

Dat voor Jeroen Weerdenburg kwalitatief hoogstaande producties, waaraan louter live-instrumenten worden toegevoegd, de
minimale vereisten zijn, is vanaf het begin van zijn muzikale carrière al de standaard norm. Zijn nieuwe single ‘Sinds ik jou ken’
zit daarom ook boordevol met drums, gitaar, bas én blazers. Voor de tekst, die grotendeels autobiografisch is, is de spontane, uit Amsterdam afkomstige entertainer zelf verantwoordelijk. Hij heeft het nummer eigenlijk voor z’n vrouw geschreven, maar denkt dat anderen daar ook kracht uit kunnen putten als zij dit op hun eigen leven invullen.

Jeroen: ‘Ik doe liever een paar maanden langer over een nummer zodat het helemaal goed is dan dat het snel in elkaar wordt gezet door het creëren van massaproductie. Dat wil ik absoluut niet en dat begrijpt mijn vaste producer George Konings van Sound Vision Studio Arnhem als geen ander. De finishing touch is ook deze keer weer uitgevoerd door Sander Baas. De totstandkoming
van een single bespreek ik altijd met George. We zijn gaan zitten met als doel een vrolijk lekker fris lied te maken. Nadat hij op z’n gitaar was begon te spelen kreeg ik al ideeën over de melodielijn. Omdat George niet alle instrumenten zelf kan bespelen riep hij voor de blazers de hulp in van een topmuzikant uit Amerika. Deze Boris heeft op sublieme wijze de trompet-, saxofoon- en
trombonegeluiden ingespeeld. De tekst van het zomers klinkende popnummer ‘Sinds ik jou ken’ had ik binnen twee uur op papier staan. Omdat ik mijn vrouw als inspiratiebron in gedachten had kwamen er veel herinneringen naar boven waardoor ik bepaalde dingen in het leven anders ben gaan zien.

Vroeger moest alles groot zijn bij mij. Zij heeft mij laten inzien dat kleine dingen vaak veel belangrijker zijn. Nadat ik het liedje aan haar liet horen merkte ik dat de boodschap echt binnenkwam. Voor mij is deze missie meer dan geslaagd. Overigens heeft mijn vrouw ook het leuke idee bedacht om een hond in de clip te laten fungeren. Dat vond een prachtig plan. De beelden zijn ook deze keer door cameraman Karel geschoten. Aan het einde van de clip is nog een verrassing te zien. Als je benieuwd bent wat dat is, bekijk de prachtige beelden dan snel.’

De single ’Sinds ik jou ken’ wordt uitgebracht door Stream Music en is verkrijgbaar vanaf 24 april 2024. De clip is te bewonderen op Youtube en de socials van Jeroen Weerdenburg.

Jeroen is te boeken via www.jeroenweerdenburg.nl

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%