Blog

Simonne Draper – Accordiana

today26 april 2024

Achtergrond
share close

Simonne Draper is een Tsjechische componist en gitarist van akoestisch-klassieke muziek met een sterke band met Engeland dankzij haar Engelse familie. Simonne Draper bracht het grootste deel van haar jonge leven door met studeren, in de hoop een carrière in de rechten te verwerven, en maakte een ommekeer om haar ware passie voor het componeren van klassieke en orkestrale muziek na te streven. Beïnvloed door verschillende muziekstijlen, waaronder Spaanse en Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek, is het duidelijk in haar muziek dat ze klassiek is geschoold in de Spaanse gitaar door haar veelheid aan talentvolle technieken en intelligente vlagen die door de nummers heen worden gepresenteerd. Na samen te hebben gewerkt met de bekende gitarist en componist Milan Tesař aan het conservatorium in Praag, werd Draper onlangs lid van de Czech Composers Society en voltooide ze haar album ‘Portraits In Guitar’, uitgebracht door het onafhankelijke platenlabel MSR Classics in 2019. Het album kreeg recensies van verschillende publicaties, waaronder de Amerikaanse klassieke muziektijdschriften Fanfare en American Record Guide. Het was ook te zien op radio’s in een groot aantal landen, zoals Classic FM in Praag of BBC Radio Kent. Haar muziek is elk jaar te zien op het ‘Days of Contemporary Music Festival’ in Praag en is gepresenteerd tijdens concerten naast de optredens van de meest getalenteerde en bekroonde muzikanten.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%