Blog

SPANG krijgt met ‘Moppie’ uit onverwachtehoek gigantische zomerhit aangereikt

today26 april 2024 8

Achtergrond
share close

Spang voelt zich de laatste tijd steeds meer een bevoorrechte zanger omdat zijn liedjes vrijwel bij ieder Nederlandstalig radiostation gedraaid worden. Volgens Spang komt dat mede door zijn in 2022 gelanceerde nazomer hit ‘Limoncello’ én de duetsingle ‘Adios Amigo’ die hij samen met Marlous een half
jaar later presenteerde. Al met al hebben deze nummers ervoor gezorgd dat zijn agenda voller is geworden en dat hij op steeds meer plekken wordt geboekt waar hij voorheen nog nooit geweest was. Omdat zijn vorige single ‘Dansen in de kroeg’ dateert van oktober 2023 zat hij al te denken aan een opvolger. Totaal onverwachts kreeg Spang van het producers duo Jeroen Russchen en Robert Vredeveld de demo van ‘Moppie’ aangeboden. Vanaf het eerste moment was het gevoel goed.

Spang: ‘Ik heb het gevoel dat ‘Moppie’ perfect in de lijn past m.b.t. wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik ben altijd op zoek naar mooie liedjes. Voorheen lag die taak bij mezelf, maar ik heb gemerkt dat, vooral de laatste tijd, mensen mij benaderen met demo’s waarvan zij denken dat zoiets bij mij past. Dat voel ik als een luxepositie en juist dat was ook het geval met ‘Moppie’. Ik kreeg van Robert Vredeveld en Jeroen Russchen deze vrolijke zomerplaat aangereikt. Zij hebben eerder voor mij de nummers ‘Ochtendlicht’ en ‘Sinds je weg bent’ geproduceerd. Ik stond wel even in dubio wat ik moest doen omdat mijn laatste singles door Manfred Jongenelis waren gemaakt. Ik ben een grote vent die van openheid houdt en daarom heb ik alles gedeeld met Manfred. Hij had er alle begrip voor en kon het enorm waarderen dat ik een open boek was. Op dat moment viel er een last van me af. Ik gaf groen licht aan Robert en Jeroen om de demo verder uit te werken. Nadat ik mijn vader het resultaat liet horen gaf hij aan de volkse accordeonpartijen te missen.

Uiteraard besprak ik dit met het producers duo en stelde voor om Manfred daarvoor te vragen. Op die manier was hij toch nog een beetje betrokken bij deze single. Dat vond hij natuurlijk een hele eer en het eindresultaat mag er zijn. Overigens was het de eerste keer dat Robert en Jeroen met Manfred hadden samengewerkt. Wellicht gaat dat in de toekomst vaker gebeuren. Tot op heden bracht ik meestal twee singles per jaar uit, maar dat probeer ik op te schroeven tot drie. Ik sluit ook niet uit dat er binnen afzienbare tijd nog een duet met Marlous verschijnt. We hebben allebei ontzettend veel leuke reacties ontvangen over onze eerste samenwerking en dat proeft echt naar meer.’

De single ‘Moppie’ verschijnt bij Smaragd Music en is vanaf 26 april 2024 te streamen bij de bekende platforms. De clip, opgenomen door Gerrit Driessen, is te bewonderen op YouTube en de socials van Spang.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%