Blog

Sun Atlas – RETURN TO THE SPIRIT

today2 mei 2024 1

Achtergrond
share close

Er is weinig bekend over de Zonneatlas. De groepsleden gaan schuil achter maskers en kostuums om hun identiteit geheim te houden en de focus volledig op de muziek en eenheid te leggen. Een gevoel van gemeenschap en universele geest als alternatief voor verafgoding en individualisme wordt sterk weerspiegeld in hun eclectische muziekstijl.

Het geluid van Sun Atlas is mystiek en kosmopolitisch en combineert afrobeat, filmische soul, spirituele en etnojazz met ruimtegeluiden, hiphopbreaks en een garagefunk-vibe.

Hun cryptische eerste 45-single “The Mystic Parade” z/w “Grand Theft” was onmiddellijk na de release uitverkocht en werd vaak aangezien voor “verloren” hiphop-samples, habibi-funk uit de jaren 70 of een ander vermomd project uit de binnenste kringen van de Mocambo , Big Crown- of Daptone-families (wat het niet is).

Debuutalbum Return To The Spirit gaat verder waar de eerste single van Sun Atlas ophield, waarbij iedereen zich afvraagt waar de reis naartoe zou kunnen leiden. Met de deur naar een kleurrijk universum geopend, geeft het volledige formaat tijd en ruimte voor verdere verkenning.

Titelnummer ‘Return To The Spirit’ opent het album en is de perfecte uitnodiging om je te verdiepen in de kosmos van Sun Atlas, waar spirituele jazz bruist van hiphopgrooves en filmische funk. De hoorns, dreigend en rustgevend tegelijk, geven een glimp van wat er te beleven valt…

‘Message From The Snakes’ neemt je mee door mystieke woestijndrums met een adembenemende etnojazz-brasssectie verweven in de geest van een slangendans voor nog een tribale universum-ervaring.

Met de derde single “The Source” reist de band door de melkweg, waarbij hun kenmerkende geluid als de staart van een komeet door het universum echoot en een nieuwe dimensie van menselijke perceptie ontvouwt. Hun missie is duidelijk: tem het monster dat bekend staat als ‘de mens’ en breng de geest terug naar moeder aarde.

Van uptempo afro-jazz nummers als “Cure The Sick” tot langzaam brandende psych grooves als “Phases Of The Moon”, het geluid van Sun Atlas zal je hypnotiseren in de loop van 10 instrumentale nummers die een universum van invloeden samenbrengen.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%