Blog

Album ‘Tijdloos 2’ van Ron van Hoofbevat gevarieerde nummers dieiedereen zo meezingt

today10 mei 2024 4

Achtergrond
share close

In navolging van z’n in 2019 uitgebrachte album ‘Tijdloos’ is het Ron van Hoof gelukt om samen met zijn vaste producer Laurens van Wessel ‘Tijdloos 2’ te formeren. In 2019 was het 45-jarige artiestenjubileum van Ron de aanleiding om deze gevarieerde verzamelaar met covers van o.a. Creedence Clearwater Revival, Engelbert Humperdinck, George Baker, Will Tura, The Cats en Tom Jones te lanceren. Op 6 april
2024 vierde de uit Putte afkomstige entertainer z’n 50-jarige artiestenjubileum groots in MFC de Biezen. Ron werd die middag begeleid door zijn eigen band ‘Come Back’ aangevuld met toetsenist André Uijtdewilligen, saxofonist Tom Vriens en koorzangeres Jody Pijper. Zoals natuurlijk was verwacht bestond het publiek merendeel uit 50 plussers, maar dat er ook een behoorlijk aantal jongeren tussen de 18- en 25 jaar aanwezig waren, laat wel zien dat de muziek die Ron ten gehore brengt populair is in die leeftijdscategorie. Met name het nummer ‘Jij’ bleek de favoriet van die jongelui en daarom werd deze klassieker ook twee keer live met band gebracht. Naast het album ‘Tijdloos 2’ werd ook z’n nieuwe single ‘Bella Maria’ gepresenteerd.

Ron: ’Ik ben dankbaar dat ik het allemaal nog kan doen. Als ik over 5 jaar nog steeds fit ben sluit ik een volgende editie absoluut niet uit. Vooral het begin van deze middag was indrukwekkend en dan niet alleen voor mij, maar ook voor het publiek. Omdat mijn muzikale carrière in principe als 9-jarig tamboertje bij de plaatselijke fanfare was begonnen liep ik in fanfare uniform met een trommeltje de zaal binnen. Even later stond de gehele fanfare op het podium. Ook de aftrap met het oubollige liedje ‘Omaatje lief’ van Heintje werd warm ontvangen. Vervolgens werd de muzikale tijdreis opgebouwd met liedjes van weleer. Naast nummer van o.a. Eddy Christiani, Elvis Presley en een aantal van plaatsgenoot Franky Valjo die hij met z’n band ‘De Spots’ had uitgebracht, volgden nog een groot aantal pareltjes uit het verleden.’ Het was een zeer geslaagde middag.’

In totaal staan er 16 tracks op het album te weten: ‘Bella Maria’, ‘Keep on smiling’, ‘Een avond om nooit te vergeten’, Suspicious minds’, ‘Elkander blijven verstaan’, ‘Dromen aan het strand’, ‘Beautiful noise’, ‘Hey Joe’, ‘Marina’, ‘Save the last dance’, ‘Medley Eddy Christiani’, ‘Hello Mary Lou’, ‘Leun even tegen m’n schouder’, ‘Quando Quando Quando’, ‘Iedere avond’ en ‘Jij’.

Het album is fysiek te koop bij Primera Putte en Hoogerheide, BB jeans, De Drieschaar, De Biezen, De Kloek, Special CD Shop Breda en via platenlabel Rood-Hit-Blauw. Uiteraard ook te streamen via de bekende portals. Ron van Hoof: ‘Tijdloos 2’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie!
Link naar muziekportals:
https://open.spotify.com/album/3HFGlhckqRsg8Lv9XdYQkN?si=UoqnKcPfRgyUH
1vNYfljuA

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%