Blog

Hank Adams lanceert mettrots ‘In Mokum voel ikme pas goed’

today17 mei 2024

Achtergrond
share close

Hank Adams laat in zijn nieuwe single ‘In Mokum voel ik me goed’ herkenbare Amsterdamse klanken terugkomen. Je proeft de Baantjer sfeer en ook de tekst doet denken aan onze hoofdstad van vroeger. Er wordt gezongen over het rumoer op de straat, het geluid van de bootjes die door de grachten varen en de voorbijrazende trams. Al met al komt het erop neer dat Hank zonder Mokum niet kan leven, ondanks dat hij al jaren in Hoofddorp woont. De opnames vonden plaats bij Hans Rusche die de nostalgie heeft laten ademen. Ook deze prachtige ballad verschijnt bij Rood-Hit Blauw producties.

Hank: ‘Het nummer is eigenlijk voor Koos Alberts geschreven. Ik was weer op zoek naar een nieuwe single en belde met Co van Raaijen of hij nog iets voor mij kon betekenen. Hij gaf aan dat hij het een eer zou vinden als ik dit lied uit zou opnemen. Ik ben natuurlijk een echte Amsterdammer die het onderwerp zeer aanspreekt en gaf aan dat ik deze plaat graag wilde uitbrengen. Ik was er gelijk verliefd op. Op dat moment kreeg ik nog een ander idee. Producer Leslie Laverman liet mij ooit een nummer horen waar nog geen tekst bij was geschreven. Daar ben ikzelf voor gaan zitten en bedacht toen een onderwerp over een liefde waar je vlinders van in de buik krijgt. Dit uptempo nummer ‘1.2.3.’ wordt als bonustrack meegeleverd. Deze productie heb ik opgenomen
in de oude studio van André Hazes, namelijk bij Hans Aalbers in Nederhorst Den Berg.

Daar heb ik in het verleden ook al een paar keer mee samengewerkt en hij levert kwaliteit. Eigenlijk ben ik zeer tevreden en ook wel een beetje trots dat mensen die een goede naam hebben in de muziekwereld hieraan hebben meegewerkt.’ Momenteel verzorgt Hank veel optredens bij bruiloften en partijen. Voorheen was hij met grote regelmaat te bewonderen op het Rembrandtplein en Leidseplein in Amsterdam. Dat is volgens Hank de laatste jaren grotendeels naar de kloten geholpen vanwege geluidsoverlast en ‘artiestjes’ die voor € 50.00 gaan zingen. Hank vindt het doodzonde dat dit gebeurt, maar hij kan dat ook niet veranderen.

De CD-single ‘In Mokum voel ik me goed’ / ‘1.2.3.’ is vanaf 15 mei 2024 verkrijgbaar. Hank Adams ‘In Mokum voel ik me goed’ / ‘1.2.3’….Een Rood-Hit-Blauw productie!
Link naar muziekportals:
https://lnk.fuga.com/hankadams_inmokumvoelikmepasgoed

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%