Blog

Mollie Frost – Inspiration

today24 mei 2024 2

Achtergrond
share close

Mollie Frost is een Zweedse zangeres met haar roots net ten zuiden van Stockholm.
Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring op het podium en heeft een Master of Fine Arts van de Royal Academy of Music in Stockholm. Als freelance zangeres is ze te horen als achtergrondzangeres voor bekende Zweedse artiesten.
Maar nu neemt ze met veel inspiratie en enthousiasme haar plaats vooraan op het podium in. Dat hoor je ook op haar eerste single, met de toepasselijke titel: INSPIRATION.
Peter Karlsson is de co-schrijver en producer van Mollie. Peter heeft muziek geschreven voor veel van de grootste artiesten in Zweden en Finland.
Een van zijn liedjes werd zo populair in Finland dat het Finse volk het “het tweede volkslied van Finland” noemde en dat leerlingen het op scholen moeten leren.
Het lied is vooral bekend op ijshockeybanen, omdat het daar over de hele wereld wordt gebruikt.
Peter heeft ook muziek geschreven voor de beroemde groep Shonentai uit Japan, maar ook muziek voor artiesten in Noorwegen, Portugal, Engeland, Litouwen, Denemarken.
Hij nam vier keer deel aan de selecties voor het Eurovisie Songfestival, in Zweden en Litouwen, en schreef muziek voor de band Smokie. Hij speelde live met TOTO

Helaas niet gevonden op Youtube of Spotify.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%