Blog

Candance Woodson – Over & Over

today31 mei 2024 2

Achtergrond
share close

Candace Woodson is het antwoord voor degenen die verlangen naar nostalgische en soulvolle R&B- en jazzmuziek, en zingt de groten zoals Aretha Franklin, Phyllis Hyman, Valerie Simpson, Chaka Khan, Ella Fitzgerald, Patti Labelle, Gladys Knight, Whitney Houston om er een paar te noemen. Candace Woodson is een Indie Soul Grammy-winnaar (2019) en een UK Soul Chart Top 100 van 2021-ontvanger voor het #1-nummer, “Midas Touch”, evenals de winnaar van een overvloed aan prijzen. Candace blijft de Billboard Independent-hitlijsten beklimmen met haar recente release “Trying To Be Perfect (New Mix)”. Haar eerste versie van “Trying to be Perfect” bereikte nummer één in de UK Soul-hitlijst. Candace blijft een gewilde indie-artiest, waardoor ze de kans krijgt om met topproducers en andere opnameartiesten te werken. Candace zal in mei 2024 in het VK zijn om als speciale gast op te treden voor Alexander O’Neal (3, 4, 5 en 7 mei). Blijf op de hoogte voor meer tourdata en aankomende projecten.

In The Beginning:

Achtentwintig dagen na haar borstkankeroperatie in 2014 was Candace Woodson weer terug bij haar gebruikelijke optreden op de bruiloft van een van de dochters van John “Cougar” Mellencamp. Dit is een bewijs van Candace Woodsons levenslange passie voor optreden en een talent voor veerkracht dat ze “stick to it-ness” noemt. Ze is een overlever sinds 2014 en schreef het nummer “Free”, een funky old school dance-anthem dat hoop en positiviteit in het kielzog van tegenspoed. Dit is een boodschap die ze overbrengt, voortkomend uit haar eigen ervaring en gevoelens na haar laatste kankerbehandeling aan de Medical University of South Carolina. Met de hulp van de Britse promotor Steve Ripley, die heeft gewerkt aan hits voor Diana Ross, Luther Vandross, Maxwell en Jody Watley, steeg “Free” naar #12 in de UK Soul Chart Top 30.

Dit succes legde de basis voor een handvol andere hitlijsten, waaronder “The Answer Is No”, een uitdagende ballad voor vrouwelijke empowerment. “The Answer Is No” bereikte #1 in de UK Soul Chart Top 30 en is blijven draaien op Smooth Jazz Radio en andere topstations. Woodson ontving de “Most Added”-aanduiding van Billboard en een nominatie voor “Best International Artist”. Haar langverwachte debuutalbum “Desire” bevat haar Britse hits en nieuwe nummers die internationale favorieten van fans zouden worden.

“Ik ben zo dankbaar voor de kansen die ik in het VK heb gehad en het is nu spannend om met een aantal van de besten in de branche te werken om mijn fanbase internationaal uit te breiden.”

“Ik heb het muzikale deel van mijn leven zo vaak gestopt en weer opgestart, maar deze keer zal ik niet stoppen, hoe de dingen ook aflopen. Voor mij is mijn muziek heel authentiek en het weerspiegelt alles wat ik heb meegemaakt en de ziel van iemand die haar hele leven van muziek heeft gehouden”.

Candace blijft laten zien waarom haar fans haar “The Queen of Sophisticated Soul” noemden. In april 2021 brengt Candace het nieuwe uptempo nummer “Midas Touch (Ooh Ooh)” uit. “Midas Touch (Ooh Ooh)” is afkomstig van de aankomende EP “Better Days”!

“Midas Touch (Ooh Ooh)” is geschreven door singer-songwriter Candace Woodson, muziek van Karey A. Davis en geproduceerd door Lew Laing Jr. “Er gaat niets boven die ene speciale persoon in je leven die je die Midas Touch geeft”, zegt Candace. Nu steden als New York City en Atlanta volledig heropenen na COVID-beperkingen, is “Midas Touch (Ooh Ooh)” een uptempo nummer dat perfect is om het feest op gang te helpen. Als Candace wordt gevraagd naar het maken van muziek in deze tijden, zegt ze: “Nu COVID de clubscene verandert, heb ik een nummer geschreven dat de dagen van vraag en antwoord op het podium weerspiegelt met deelname van het publiek. Ik stelde me voor dat ze bij me waren in de opname.”

In juni 2021 zou “Midas Touch (Ooh Ooh)” Candace terugbrengen naar de #1 positie in de UK Soul Charts. Candace blijft muziek maken die haar status als “The Queen of Sophisticated Soul” opnieuw definieert en verstevigt. Met haar trouwe fans en een basis die blijft groeien, is Candace standvastig in het maken van muziek waar fans van alle leeftijden van kunnen genieten. Toen het nieuws kwam dat Midas #1 was, bedankte Candace de luisteraars onmiddellijk: “Ik wil jullie DJ’s, trouwe luisteraars en de rest van de wereld bedanken. Zonder jullie voortdurende steun en waardering zou dit niet mogelijk zijn geweest. Ik doe dit voor jullie en voor mijn liefde voor muziek.”

Luisteraars zijn niet alleen enthousiast over de originele versie, de remix van in het Verenigd Koninkrijk gevestigde producer/songwriter Nigel Lowis heeft veel lof gekregen. De Amerikaanse platenproducent Tom Moulton geeft het veel lof en zegt: “Ik hou van de productie”. Preston Glass (Amerikaanse muzikant, songwriter en producer) zegt: “Hot Stuff man… Vanaf het begin zorgt deze groove ervoor dat je BEGINT – de baslijn en blazers zorgen ervoor dat je DIEP BETROKKEN BENT – en die hook HOUDT je ​​in beweging. Geweldig spul!”

Georgie B (bekroonde singer/songwriter, producer, DJ) zegt: “Nigel Lowes heeft “Midas Touch” van de geweldige Candace Woodson genomen en de sfeer veranderd, waardoor het een nu-disco-knal is geworden! De strijkers- en kopersectiearrangementen zijn top, met een voettikkende nieuwe baslijn die in je ziel kruipt. Geweldig werk!”

Dave Morales (nationaal bekende radiopersoonlijkheid, DJ en onafhankelijke producer) zegt: “Mijn man, die het brengt waar de muziek hoort te zijn. Geweldige zang, geweldig arrangement, geweldige mix, geweldig spul”.

De muziek van Candace Woodson is beschikbaar op alle digitale platforms. Blijf op de hoogte van Candace, bezoek www.candacewoodson.com en volg haar op alle sociale mediaplatforms.

Single is nog niet uit op youtube en Spotify.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%