Blog

FRERIK DE SWETSER – ‘In Spanje schijnt altijd de Zonnos’

today31 mei 2024 6

Achtergrond
share close

Frerik komt op 31 mei uit met een super zomers gimmick lied getiteld: “In Spanje Schijnt Altijd De Zonnos”

Dit lied bedacht hij nadat hij een optreden had gedaan op een Nederlandstalig piratenfeest in Hindeloopen met Marco Schuitmaker
in zijn ‘naprogramma’. Toen Frerik van de boeker hoorde wat Marco per optreden kreeg dacht hij: het wordt tijd voor een Nederlandstalige kneiter. En in twee seconde waren de eerste twee zinnen bedacht. Al gauw volgde de rest van het lied. Samen met
producer Chiel Platje dook Frerik de studio in en werkten zij dit muzikale hoogstandje uit tot wat het nu is. Compleet met Spaanse
trompetjes en een hele reeks Spaanse woordjes waan je je zo aan de Spaanse costa. Als dát geen feestje wordt?

BIOGRAF IE
Frerik is in Friesland inmiddels een bekende verschijning. Dit natuurlijk dankzij het grote succes van zijn mega-hit: “Iderien wurdt bekend behalve ik”. Frerik wist als outsider in 2016 met dit nummer de derde plaats van de Fryske top 100 te halen. Inmiddels is de clip op YouTube al meer dan 200.000 keer bekeken. Dankzij het succes van dit lied is Frerik inmiddels overal een graag geziene
gast en is hij in Friesland geen onbekende meer. Na deze succesvolle single volgden “Bier falle litte” en “Ik wie blyn”. In juni van 2019 volgt er wederom een spraakmakende single. Afkomstig van zijn eerste cd album (Swetse en Swere) wordt de “Lelijkste man van de stad” in zowel het Fries als in het Nederlands uitgebracht. Frits Spits vond het liedje zó grappig dat hij het op 23 juni draaide in zijn uitzending op Radio 1.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%