Blog

Jack Kunkels & Kaelynn zorgen voorvrolijke gezichten met ‘De regen valtaltijd voor de zon’

today7 juni 2024 2

Achtergrond
share close

Jack Kunkels komt na z’n feestknaller ‘Gooi die remmen los 2.0’ nu met de uiterst vrolijke oorwurm ‘De regen valt altijd voor de zon’. Omdat zijn 11-jarige kleindochter Kaelynn een bijzondere rol speelt in de clip staat haar naam ook vermeldt op de hoesafbeelding van deze prachtige single die bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt. Jack speelt hierin de depressieve clown terwijl Kaelynn als vrolijke clown er alles aan doet om hem uit die nare situatie te halen. Het nummer ‘De regen valt altijd voor de
zon’ is een Nederlandstalige bewerking op ‘Raindrops Keep Falling on my Head’. Dit lied van B.J. Thomas werd wereldberoemd vanwege de uit 1969 afkomstige film ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’. De opnames vonden plaats bij Manfred Recordings in Etten-Leur o.l.v. producer Manfred Jongenelis. De tekst die een duidelijke boodschap herbergt heeft Jack zelf geschreven. Het gaat namelijk over het verlaten van je angst om een balans in je leven te vinden.

Jack: ‘Vooral een balans in je leven vinden is iets waar ik elke dag mee bezig ben. Mijn gehandicapte zoon, die in een non-duale wereld leeft, heeft mijn ogen geopend en daardoor ben ik in een boeddhistisch klooster terechtgekomen. Twee keer per jaar probeer ik daar mijn innerlijke kompas op te poetsen. Ik leer daar om toeschouwer te worden van mijn eigen gedachtes en daar iets mee te doen. Omdat wij in een dualistische wereld leven waarop veel is gebaseerd op oordelen, hebzucht, haat en angsten probeer ik anders te leven. Ik was begonnen aan het schrijven van een boek, maar ben daar nu even mee gestopt. Na een kleine 70 pagina’s te hebben geschreven heb ik dat naast me neergelegd. Het ‘moeten’ schrijven zie ik ook als een soort drang en dat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Voor wat betreft het idee om de klassieker ‘Raindrops Keep Falling on my Head’ onder handen te nemen, daar is ook mijn zoon de inspiratiebron van. Hij kwam wel eens thuis en werd vrolijk als hij dit lied zong.

Ik ben anderhalf jaar geleden gaan zitten en binnen 10 minuten had ik de Nederlandstalige tekst op papier staan. Je moet eerst de regen ervaren voordat je de zon ziet. Dat geldt natuurlijk voor heel veel andere dingen. Het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt. Juist omdat we de laatste tijd overspoeld worden met regen leek me dit het juiste moment om de single nu te lanceren.’ De Cd-single ‘De regen valt altijd voor de zon’ is vanaf 5 juni 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De clip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Jack Kunkels & Kaelynn ‘De regen valt altijd voor de zon’….Een Rood-Hit-Blauw productie!
Link naar muziekportals:
https://lnk.fuga.com/jackkunkelskaelynn_deregenvaltaltijdvoordezon

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%