Blog

Jovana Dingenouts haalt herinneringen naar bovenmet spetterende gipsy versie van ‘OYA LELE’

today14 juni 2024 20

Achtergrond
share close

Het viel Jovano Dingenouts op dat steeds meer collega artiesten de aanstekelijke woorden ‘Oya Lele’, tijdens de bekende ‘tussen stukjes’ opvulden. Omdat het publiek daar altijd in meegaat besprak Jovano met producer Manfred Jongenelis de mogelijkheden om hier een nieuwe versie van te maken. Als snel kwamen de mannen tot de conclusie dat een gipsy uitvoering het meest voor
de hand liggend zou zijn. Daarvoor werd dé aangewezen gitarist Zonzo Basily benaderd die als geen ander dat gevoel kan overbrengen. Het resultaat is een lekkere zomerse meezinger die kan rekenen op veel interactie met de menigte. Overigens groeit de populariteit van deze 23-jarige zanger enorm. Dat komt mede door zijn deelname aan de RTL5 realityserie ‘Bij ons op het kamp’ waar momenteel de herhaling van vorig jaar te zien is.

Jovano:’ Ook in het nieuwe seizoen zijn we te bewonderen. Daar ben ik heel erg blij mee. De aandacht op tv zorgt natuurlijk altijd voor nét iets meer naamsbekendheid. Gelukkig mag ik absoluut niet klagen over mijn optredens, maar hoe voller de agenda, hoe blijer ik word. Het entertainen van de mensen is toch het liefste wat ik doe. Voor wat betreft ‘Oya Lele’……iedereen kent deze oorwurm. Een groot deel van Nederlandse bevolking is met dit kinderliedje opgegroeid. Als je goed naar de tekst luistert kan het voorkomen dat je gaat twijfelen of het wel echt een kinderliedje is. Ik kijk met een schuin oog naar de zin ‘als niemand kijkt geef ik je stiekem een zoen’. Dat past ook perfect bij de jeugd. Al met al is het een heerlijke plaat, die hoop ik z’n eigen leven gaat leiden. Alhoewel het idee al ruim een half jaar op de plank lag, denk ik dat dit het juiste moment is om hem te lanceren. De zomer is in aantocht en brengt hopelijk mooi weer mee. Iedereen wordt dan vrolijk en daar past deze single mooi bij. Binnenkort staat er opnieuw een afspraak gepland met Manfred vanwege de opname van een echt volks liedje welke later dit jaar verschijnt.’

De single ‘Oya Lele’ verschijnt bij Smaragd Music en is vanaf 12 juni 2024 te streamen bij de bekende platforms. Jovano is te boeken via z’n socials.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%