Blog

Roland Verstappen vormt albumtrack‘Party in Palma’ om tot uptempoLatin-single

today15 juni 2024 3

Achtergrond
share close

Blauw producties stond in een rustige versie op zijn in 2023 gelanceerde album ‘Dansen door het Duister’. Overigens is Roland zeer goed te spreken over de reacties die deze 15 tracks-tellende verzamelaar hem hebben opgeleverd. Hij krijgt regelmatig berichtjes van fans die hem laten weten als hij te horen is op de radio. Daaruit blijkt dat veel zenders tracks van dit album delen met hun luisteraars. Op die manier houden ze hem op de hoogte m.b.t. de aandacht die hij landelijk krijgt. Roland meent dat er
nog wel een aantal liedjes singlewaardig zijn. Welke dat zijn zal de tijd leren.

Roland: ‘Ik was in 1996 in Palma voor een optreden in de Veronica discotheek. Als je dan door die stad loopt merk je pas dat het een enorme feestmachine is. Overal zijn cafés, barretjes en parken die in het teken staan van muziek. Dat heeft destijds veel indruk op mij gemaakt en das was ook de aanleiding om daar een liedje over te maken. De tekst lag al heel lang op de plank en een tijd geleden heb ik daar de muziek bij gemaakt. Die heeft producer Manfred Jongenelis uiteindelijk gearrangeerd. Omdat ik deze track nu in een andere vorm wilde uitbrengen ging ik daarover wederom in gesprek met Manfred. We waren het er snel over eens dat het tempo verhoogd kon worden en er een soort Latin-achtige remix van gemaakt moest worden.

Met de toevoeging van een aantal passende instrumenten is dat meer dan gelukt. Als dit een succes gaat worden zouden veel mensen kunnen denken dat m’n volgende single ook weer in die stijl zal worden gemaakt. Zo zit ik echter niet in elkaar. Ik sta bekend als een entertainer die afwisselde muziek maakt en op die manier ga ik ook gewoon verder. Natuurlijk heb ik de nieuwe versie van ‘Party in Palma’ al aan een aantal bekenden laten horen en die reageerden allemaal heel verrassend. Het klinkt anders dan wat van mij gewend is. Daardoor laat ik mij van een andere kant horen én zien.’ De CD-single ‘Party in Palma 12 juni 2024 verkrijgbaar op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door Fred Baaren, zal ter promotie van de nieuwe single op
diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Roland Verstappen ‘Party in Palma’….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie! Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/rolandverstappen_partyinpalma

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%