Blog

BEREND RIEMERSMA – ‘Ut & Thús’

today28 juni 2024 6

Achtergrond
share close

Ut & Thús is de nieuwe en eerste Friestalige single van Berend Riemersma. De single verschijnt op 28 juni 2024.
Sinds 2023 is Jirnsum de nieuwe thuishaven van het skûtsje Ut & Thús. Schipper Luuc Elzinga kwam met de vraag om een lied te schrijven voor het skûtsje. Hij had de vraag bij wijze van nog niet gesteld en Berend had het liedje al bijna klaar. Het nummer gaat over de beleving en het teamgevoel wat het skûtsjesilen met zich meebrengt. Als geboren en getogen Jirnsumer is het eer om dit liedje op te mogen dragen aan het skûtsje en het skûtsjesilen.

Berend Riemersma is inmiddels 30 jaar en komt uit het Friese Jirnsum. Naast het muzikanten leven is hij werkzaam in de kinderopvang. In 2009 begon het muzikale verhaal voor Berend. Met een stel vrienden speelde hij in de coverband “No Matter”. Nadat de band in 2014 uit elkaar viel is hij solo verdergegaan. In 2018 heeft hij meegedaan het Fries Songfestival waar hij samen met Alwin Biegel de tweede plaats veroverde.

Het jaar daarop werd hij uitgenodigd om te zingen op het “Frysk Sjongers Gala” in Theater De Lawei in Drachten. Naast de vaste gasten Piter Wilkens, Griet Wiersma, Gurbe Douwstra en Anneke Douma nodigen ze elk jaar verschillende artiesten. In deze editie mocht o.a. Berend ook als gast aantreden. In de zomer van 2020 werden Lotte Broersma en Berend gevraagd om het nummer “Underweis” in te zingen op de tweede CD van ‘Boudewijn de Groot yn it Frysk’, getiteld ‘Reizger yn Fryslân’.

Inmiddels staan ze met het nummer voor het derde jaar op rij in de Fryske top 100! Sinds 2015 is Berend bezig met het schrijven
en opnemen van eigen nummers. Dit doet hij samen met Sytse Broersma van Noorderzon Muziekproducties uit Reduzum. Door de jaren heen zijn er al een aantal singles verschenen, ook heeft hij de EP “Traveller” en het album “Wait For me” uitgebracht.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%