Blog

Danny Ferdinandus – Mooi Rotterdam

today28 juni 2024 5

Achtergrond
share close

Wie is Danny?

Danny Ferdinandus wordt geboren in 1959 te Rotterdam als vierde kind uit een Indonesisch gezin van zeven kinderen. Als klein jongetje wil hij maar 1 ding: muzikant worden. Vanaf zijn vijftiende woont Danny in een kindertehuis en voor hem is dit een geweldige periode. Hij voelt zich bevrijd van thuis, haalt diploma’s en begint zich steeds meer te ontwikkelen als muzikant en liedjesschrijver. Vanaf zijn negentiende gaat hij optreden met diverse bandjes.

Hij trouwt later met Marianne en samen vormen ze het duo “Promise”. Ze worden vaak geboekt en verdienen met hun optredens veel geld, wat ze helaas net zo snel weer uitgeven. Het was heel commercieel met eigen nummers en top 40-materiaal. We stonden op “doorbreken”, wat dat ook moge zijn. We hadden tweehonderd optredens per jaar, tot in Duitsland en België toe. Als hun dochtertje met een zeldzame ziekte wordt geboren, stopt Marianne met optreden. Dat haar komst indirect zou leiden tot een zwervend bestaan op straat had Danny toen niet kunnen bevroeden.

De schaamte dakloos te zijn is zo groot dat hij niet om hulp durft te vragen. Het gevolg is dat hij een dubbelleven gaat leiden. Dan komt Danny op een punt dat hij het leven niet meer ziet zitten. De gevierde artiest van nog maar een paar jaar geleden is een eenzaam hopeloos psychisch wrak geworden. 

Door een verandering in het dakloze privéleven achttien jaar later, bloeit de muziekartiest in hem als nooit tevoren. Danny begeleidt zichzelf op akoestische gitaar en zingt prachtig ingetogen en met veel gevoel. In 2019 genomineerd als beste nieuwe artiest v.h. jaar 2019 voor een Zilverenduifaward. Dat hij veel talent heeft bewees Danny opnieuw toen hij met zijn eigen compositie “ik voel jouw liefde” de grote finale behaalde van de liedjeswedstrijd van Buma Stemra. Van de meer dan 300 inzendingen bleven er maar 5 liedjes over. In de finale kreeg hij met zijn demo een eervolle vermelding van de vakjury.

Danny is een rasartiest pur sang die al jaren optreedt in binnen- en buitenland, ook houdt hij zich al jaren bezig met het componeren van mooie liederen voor bekende artiesten van de radio en tv. Hij  heeft een zwak voor dakloze mensen en voor iedere boeking voor een optreden doneert hij een gedeelte van de inkomsten aan o.a. het Leger des Heils.

Een muzikale groet,

Danny Ferdinandus

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%