Blog

MARK MATTERS – ‘Dansé Dansé’

today28 juni 2024 8

Achtergrond
share close

De zomer is in aantocht hoewel het actuele weer je anders doet geloven. Gelukkig kunnen we als Nederlanders met vakantie naar een zonnige bestemming.Een van de favoriete vakantielanden is altijd Frankrijk. De nieuwe zomerplaat van Mark laat je neerstrijken op het strand van de Zuid-Franse kust waar de vakantieliefde wordt gevonden en dit uitbundig wordt gevierd. Dit onder begeleiding van een heerlijke Salsa Latin beat. Gooi de heupen los, zing en dans vooral mee met Dansé Dansé!

Mark Machielse, alias Mark Matters, een 41-jarige, getrouwde, vader van 2 kinderen en woonachtig in de prachtige Achterhoek. In het dagelijks leven is Mark werkzaam als bouwkundig schade-expert en rijdt hij hiervoor dagelijks het hele land door. Mark werd in 1982 geboren in Bergen op Zoom en groeide op in volksbuurt Fort Zeekant. Als jonge jongen zeer actief, avontuurlijk ingesteld en altijd buiten te vinden. Zijn echte passie voor muziek ontstond op 8 jarige leeftijd toen de buurman op het binnenspeelpleintje met een open slaapkamerraam elke week de nieuwste top 40 hits afspeelde. Dit dermate luid dat het gehele plein kon meegenieten.
Sindsdien ging er voor Mark geen dag meer voorbij zonder muziek.

In groep 8 van de basisschool heeft Mark tijdens een kerstconcert een solo stuk ten gehore gebracht. Dit werd door zijn ouders en omgeving als zeer enthousiast ontvangen. Hierna in de puberteit en de middelbare schoolperiode heeft Mark het zingen links laten liggen. Zijn interesses gingen meer uit naar de meiden, brommers en het uitgaan. Zo’n drie jaar geleden op een verjaardagsfeestje bij vrienden in Didam, werd Mark echter geïnspireerd door gitaarmuziek dat Live werd gespeeld door één van zijn vrienden. Mark zong vervolgens wat mee met de muziek en zijn vrienden werden dermate enthousiast van zijn stemgeluid dat Mark op hun advies de stap zette om maar eens zangles te gaan nemen.

Mark heeft zich vanaf dat moment via Popacademie Aalten doorontwikkeld van beginnend naar professioneel zanger. In maart 2023 na een concert georganiseerd door Popacademie Aalten zette Mark de stap om eigen muziek uit te brengen. Op 6 oktober 2023 kwam dan ook zijn eerste track “Black Cat” uit, die hij geheel zelf produceerde. Dit in samenwerking met componist Tim Hemme en tekstschrijfster Hilde Vos. Ook werkte Mark mee aan de tekst van dit nummer. In december 2023 werd Mark door het succes van “Black Cat” opgemerkt door platenlabel Flex Records van Michel Wijninga.

Na een goed gesprek met elkaar te hebben gevoerd is een samenwerking tot stand gekomen waarbij de focus wordt gelegd op het
uitbrengen van nieuwe Nederlandstalige popliedjes. Een genre waar Mark zich helemaal thuis voelt. In 2024 tot heden is hard gewerkt aan nieuwe tracks. De eerste Nederlandstalige single die op 23 februari 2024 werd uitgebracht heet “Door Jou!”. Door Jou! Is een heerlijke meezinger over de liefde, hetgeen een ieder wel aanspreekt die de liefde van zijn of haar leven heeft gevonden.

De daaropvolgende track werd op 19 april 2024 uitgebracht en heet “Onderweg naar de Liefde”. Luisterend naar de tekst dwaalt je af naar een eenzame, wanhopige maar ook hoopvolle zoektocht naar de liefde. Kortom een nummer met een verhaal wat je voelt.
Deze track is volledig gecomponeerd door Michel Wijninga. De tekst is in gezamenlijk overleg tussen Mark en Michel geschreven.

Geschreven door Cor Winkels

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Luister via mobiel
QR-Mobiel-luisteren
Artiest VD Week
Radio players

Nu Speelt
Logo-Gegevens

Nu Speelt:

0%